Fűszervajas csirkemell recept
45 perc
A Fűszervajas csirkemell hozzávalói:
1 kg csirkemell
2-3 evőkanál vaj/margarin
egy csipet só, bors
kakukkfű (ízlés szerint)
olaj (a hőálló tál kikenéséhez)
száraz furmint + víz (a csirke "szereti" a bort, kb. annyit öntsetek a borból és vízből, hogy félig "érjen" a csirketekercseknek)
fogpiszkáló
A Fűszervajas csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, majd sózom, borsozom. Ezután összekeverem a fűszervajat. A fűszervajhoz először kiszedem egy kis tálba a 2-3 evőkanál vajat, szintén sózom, borsozom, majd beleszórom a kakukkfüvet. (A kakukkfűből annyit tesztek bele, amennyi jól esik. Én és a család imádjuk, és ezért bátran szórom bele.) Következő lépésként a csirkemell szeleteket megkenem a fűszervajjal, majd összetekerem őket, és egy-egy fogpiszkálóval megszúrom őket, nehogy kitekeredjenek. A hőálló tálat kikenem olajjal, majd sorban beleteszem a csirkemelleket. Ezután ráöntöm a bort, majd a vizet, és megszórom az összetekert csirkemelleket még egy kis kakukkfűvel, és sóval. Előmelegített sütőben sütöm. Pontos időt nem tudok írni a sütésre, mert a csirkemell szeletek vastagságától függ kinek meddig sül. :)
Ha marad (avagy jut) a fűszervajból, jót tesz a csirkemellnek, ha az összetekerés után teszel egy keveset a tekercs tetejére is, így nem szárad ki. :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: panda230, 2012. nov. 1. 22:21
A fűszervajas csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.