Töltött csirkecomb majorannával készítve recept
A Töltött csirkecomb majorannával készítve hozzávalói:6 db csirkecomb
só
bors
majoránna
A töltelékhez:
3 db zsemle
3 tojás
1 nagyobb fej vöröshagyma lereszelve
4-5 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
1 csokor petrezselyemzöld
só
őrölt bors ízlés szerint
A Töltött csirkecomb majorannával készítve elkészítési módja:
A csirkecombokat só, bors és őrölt majoránna keverékével bedörzsöltem. A zsemléket vízben áztattam (lehet tej is), kinyomkodtam, összekevertem a tojással és a töltelék további hozzávalóival. A bőrt meglazítottam a combokon, és egy kiskanállal a tölteléket a bőr alá nyomkodtam, majd fehér cérnát fűzve tűvel összevarrtam. Egy tepsiben kb. 3 kanál olajat eloszlattam, illetve 1-1,5 dl vizet is öntöttem bele. Belerakosgattam a combokat, majd fóliával lefedtem, ment 45 percre a 190 fokos sütőbe. Amikor a hús megpuhult (villával ellenőrzöm), leveszem a fóliát és tepsi alján lévő zsiradékkal öntözve pirosra sütöm a combokat. Krumplipürével, salátával tálaltam.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. okt. 30. 19:28
A töltött csirkecomb majorannával készítve elkészítési módja és hozzávalói.