Burgonya tekercs recept

50 dkg darált hús
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 vöröshagyma
só bors
kk fűszer paprika
1 kg burgonya
só bors
20-25 dkg liszt
A Burgonya tekercs elkészítési módja:
A burgonyát vagy egészben vagy hámozva megfőzzük, leszűrjük, majd pépesítjük, hozzáadjuk a lisztet sót borsot, tésztát készítünk belőle félre tesszük pihenni. A hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot apróra vágjuk,a hagymát kevés olajon megdinszteljük rátesszük a darált húst, majd a fűszer paprikát, egy fél dl vizet, jó elkavarjuk, paradicsomot zöldpaprikát,sózzuk borsozzuk, meg abáljuk de vigyázzunk ne sok leve legyen. A félre tett tésztát vékonyra ki nyújtjuk, és rá kenjük a husikát. Fel tekerjük mint a bejglit,és 2 cm darabokra feldaraboljuk, majd kikent tepsibe helyezzük. megsütjük. Akár salátával vagy feltétnek tálalhatjuk.
De muffin sütőben is megsüthetjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. nov. 12. 18:50
A burgonya tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.