Kontyos karaj burgonyás gofrival recept
A Kontyos karaj burgonyás gofrival hozzávalói:8 szelet karaj
3 zsemle
3 dl tej
1 fej hagyma
2 db tojás
1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém,ki mit szeret)
só
bors
szerecsendió
majoránna
petrezselyemzöld felaprítva
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj
A Kontyos karaj burgonyás gofrival elkészítési módja:
A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Olajban világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát. Elkeverjük a tejbe áztatott, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, majoránnával, szerecsendióval, sóval, borssal, a tojásokkal,petrezselyemzölddel. Keverőgéppel jó simára kikeverjük. A hússzeletekre rakjuk. Egy tepsit vagy hőálló edényt kivajazunk,a hússzeleteket lerakjuk, rá a tölteléket és sütőben megsütjük. A pecsenyelével közben locsolgatjuk. A sütőből kivéve azonnal megszórjuk reszelt sajttal, és forrón tálaljuk. Burgonyás gofri: A krumplit megfőzzük,megpucoljuk, lereszeljük. Olajon egy kisebb, apróra vágott hagymát üvegesre párolunk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Összekeverjük a krumplival, sózzuk, kicsi őrölt szerecsendiót hintünk rá és sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 15. 20:45
A kontyos karaj burgonyás gofrival elkészítési módja és hozzávalói.