Kolbászos tészta paradicsomosan recept
A Kolbászos tészta paradicsomosan hozzávalói:1 evőkanál olívaolaj
4 vastag sertéskolbász, falatnyi nagyságú darabokra vágva
2 gerezd fokhagyma, zúzva
200 ml félszáraz fehérbor
1 evőkanál paradicsompüré
400 g apróra vágott paradicsom
500 g penne tészta
1 marék bazsalikom,
parmezán a tálaláshoz
A Kolbászos tészta paradicsomosan elkészítési módja:
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és dobjuk rá a kolbászt. Pirítsuk meg, majd keverjük hozzá a fokhagymát és pirítsuk még 1 percig. Öntsük fel a fehérborral és addig forraljuk közepes hőmérsékleten, amíg a lé a felére csökken. Keverjük hozzá a paradicsompürét és főzzük még 10-15 percig, hogy besűrűsödjön. Amíg a paradicsomos kolbász készül, főzzük meg a tésztát a csomag utasításai szerint. Keverjük a szószhoz a tésztát és szórjuk meg bazsalikommal. Tálaljuk forrón, parmezánnal megszórva!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 20. 21:41
A kolbászos tészta paradicsomosan elkészítési módja és hozzávalói.