Rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve recept
A Rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve hozzávalói:kb. 4 db-hoz:
4 db 2 dl nagyságú üveg
30 dkg liszt
1,5 dl melegvíz
1/3 csomag élesztő
1 teásanál só
2 teáskanál cukor
1 evőkanál olívaolaj
4 teáskanál frissen aprított rozmaring
4 db zúzott/reszelt fokhagyma
A Rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve elkészítési módja:
1. A kenyérsütőben vagy tálban kézzel kidagasztom a tésztát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. 2. Ha jól kidagasztottam a tésztát (szép sima és ruganyos), akkor egy 7-8 dkg nagyságú tésztagombócot a befőttes üveg aljába teszek és hagyom megkelni úgy, hogy az üveg tetejénél kifusson. Kb. 30-40 perc meleg helyen. 3. Ekkor egy hegyes ollóval keresztet csippentek a tetejébe. 4. Irány a közepes fokozaton előmelegített sütő, és körülbelül 30, maximum 40 perc alatt ilyen szép aranybarnára sütöm. Nem lesz egyáltalán nyers a tészta. 5. Egyenesen az üvegből ki lehet tépkedni a tésztát, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor egyben ki is tudjuk szedni a puffancsot. :-) Díszítésként friss rozmaringot teszek a becsippentett részbe.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 29. 11:37
A rozmaringos kenyér befőttes üvegben sütve elkészítési módja és hozzávalói.