Jól sikerült kenyerem recept
A Jól sikerült kenyerem hozzávalói:350 ml savo
2 ek olivaolaj
masfel kk so
1 kk cukor
380 g feher liszt
120 g kenyer liszt
100 telj. kiorl. liszt
masfel kk szaraz eleszto
A Jól sikerült kenyerem elkészítési módja:
A lisztet osszeszitalom, belekeverem az elesztot, majd a leirt sorrendben beleteszem a kenyersutogepbe a dagaszto programra. Mikor lejart, lisztezett deszkan jol megdogonyozom, majd beleteszem a kenyerformaba es sutozacskoba, nehany lyukat ejtve, hogy a goz kijojjon. Hagyom kelni kb 35-40 percet, majd beteszem 200 fokos sutobe, 10 perc mulva visszaveszem 180 fokra es kb 40- 45 percig sutom.
kepek:
http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2012/0228/12937694.jpg
http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2012/0228/12937700.jpg
lehet beletenni 1 ek fokhagyma port vagy dio, akr mindkettot.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2012. febr. 28. 07:41
A jól sikerült kenyerem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.