Májpástétom Maris módra recept
A Májpástétom Maris módra hozzávalói:100 g vaj
2 kozepes fej hagyma
2 baberlevel
1 kk rozmarin (En szaritottat es oroltet hasznaltam)
2 gerezd fokhagyma
negyed szerecsen dio reszelve
3 ek brandy
negyed kk so
fel kk orolt bors
125 g orolt mandula
negyed kk fahej
A Májpástétom Maris módra elkészítési módja:
A hagymat megpiritjuk, ra dobjuk a majat es kb 2 percig piritjuk. Meglocsoljuk a brandyval, beletesszuk a baberleveleketes a tuzrol leveve, razuzzuk a fokhagymat, fuszerezzuk, es sajat gozeben hagyjuk megpuhulni, ez meg is tortenik, mig kihul. Keses robotgepben a vajjal osszedolgozzu, megkostoljuk, izesitest javitjuk. A format kibeleljuk nylonnal, megszorjuk durvara vaogtt pisztaciaval, beletoltjuk a majat, lefedve a hutoben tartjuk felhasznalasig.
A maj teteje megzoldul, de belul rozsaszin marad, tehat a hules utan ne hagyjuk sokaig allni.
A parom nem gyozte dicserni.
A zoldules megakadalyzasara be lehet vonni zselevel.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2012. febr. 23. 07:09
A májpástétom maris módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.