Vadhússzeletek epres borsmártással recept
A Vadhússzeletek epres borsmártással hozzávalói:1 kg vadhús
10 dkg bacon szalonna,
3 ek. olaj
só, bors, fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfű, rozmaring
2,5 dl bor
3 fej hagyma
1 narancs
1 citrom
1 ek. áfonyadzsem
1 teáskanál bors
25 dkg eper
1 teáskanál mustár
szerecsendió
A Vadhússzeletek epres borsmártással elkészítési módja:
A húst forró olajban áthúzatjuk, rászórjuk a fűszereket és a fokhagymát, felengedjük vörösborral, hozzákeverjük a szalonnát és a hagymát. A húst kivesszük. A narancs, citrom héját beleszórjuk a mártásba. A húst pihentetjük, felszeleteljük. A mártást a gyümölcsökkel átforraljuk és a szeletelt hússal - nokedlivel - tálaljuk.
4-6 személyre!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 5a5c6c6a02, 2007. jún. 24. 17:30
A vadhússzeletek epres borsmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.