Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bakonyi sertésszelet recept

Bakonyi sertésszelet recept

A Bakonyi sertésszelet hozzávalói:
8 szelet sertéscomb
25 dkg gomba
1 db vöröshagyma
2 dl tejföl
pirospaprika
só,liszt
zöldpaprika
paradicsom


A Bakonyi sertésszelet elkészítési módja:
A kivert hússzeleteket enyhén besózva 15 percig állni hadjuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés forró oljaban hirtelen elősütjük. Abban az olajban amiben a húst sütöttük megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát , kevés pirospaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a megtisztított,apróra vágott gombát,zöldpaprikát és paradicsomot.10-15 percig fedő alatt pároljuk,hozzáadjuk az elősütött húst,és együtt puhára főzzük.Amikor megpuhult kiszedjük a húst ,a levét behabarjuk 2 dl tejfölben elkevert 1 kávéskanál liszttel,visszarakjuk a húst és összeforraljuk. Jóétvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A bakonyi sertésszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook