Bakonyi sertésszelet recept
A Bakonyi sertésszelet hozzávalói:8 szelet sertéscomb
25 dkg gomba
1 db vöröshagyma
2 dl tejföl
pirospaprika
só,liszt
zöldpaprika
paradicsom
A Bakonyi sertésszelet elkészítési módja:
A kivert hússzeleteket enyhén besózva 15 percig állni hadjuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés forró oljaban hirtelen elősütjük. Abban az olajban amiben a húst sütöttük megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát , kevés pirospaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a megtisztított,apróra vágott gombát,zöldpaprikát és paradicsomot.10-15 percig fedő alatt pároljuk,hozzáadjuk az elősütött húst,és együtt puhára főzzük.Amikor megpuhult kiszedjük a húst ,a levét behabarjuk 2 dl tejfölben elkevert 1 kávéskanál liszttel,visszarakjuk a húst és összeforraljuk. Jóétvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Zsebi74, 2007. jún. 24. 13:05
A bakonyi sertésszelet elkészítési módja és hozzávalói.