Sárgarépás sajtkrém pirított dióval recept
A Sárgarépás sajtkrém pirított dióval hozzávalói:4-5 db kisebb sárgarépa (kb. 30-35 dkg)
20 dkg natúr sajtkrém
15 dkg sós juhsajt (fetával is helyettesíthető)
6 dkg frissen őrölt, pirított dió
1 dundi gerezd áttört fokhagyma
2 evőkanál tejföl (12 %-os zsírtartalommal)
ízlés szerint kevés só
frissen őrölt bors
A Sárgarépás sajtkrém pirított dióval elkészítési módja:
A diót ledarálom, zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom. A sárgarépákat tisztítást követően aprólyukú reszelőn finomra reszelem, tálba szórom. A sajtkrémet a juhsajttal, az őrölt, pirított dióval és a többi összetevővel keverőpohárba töltöm, botmixerrel krémesre keverem. A fűszeres sajtkrémbe forgatom a reszelt sárgarépát, alaposan elkeverem, ha szükséges, kevés sóval, borssal tovább fűszerezem. Tálalás előtt legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezem. Friss kenyérrel, péksüteménnyel is nagyszerű, de natúr sültek, grillezett vagy tepsiben sült zöldségek, héjában sült burgonya mellé is remek.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 12. 18:00
A sárgarépás sajtkrém pirított dióval elkészítési módja és hozzávalói.