Szezammagos buci recept


30 dkg korpaliszt
15 dkg hajdina
1 kiskanal szodabikarbona
1 kanal teljesorlesu olaj(en napraforgot hasznaltam)
1 kiskanal so
5 dkg liga margarin
A Szezammagos buci elkészítési módja:
Osszedolgozzuk, kb. 6 buci jon ki belole. A bucit tetejet belemartottam szezammagba (azt az oldalat nem liszteztem, hogy odatapadjon a mag). A tetejet atloba picit bevagni. Legkevereses sutoben 200 fokon kb. 30 percig sutottem. Jol nez ki mert sotetbarna a teszta es vilagos a szezammag rajta.
Mas magokat is lehet ra tenni (napraforgo, mak, len, zabpelyhet is)
Padlizsankremmel ettuk.
Jo etvagyat!
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Mukusz, 2011. nov. 7. 19:48
A szezammagos buci elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.