Adriano rizottója - candidásoknak (1. időszak) recept
30 perc
Az Adriano rizottója - candidásoknak (1. időszak) hozzávalói:
2 bogre barna rizs
4-5 bogre viz
1 kiskanal so
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
25 dkg zoldborso
25 dkg szepia(baby tintahal) vagy tenger-gyumolcse
hidegen sajtolt napraforgo olaj a suteshez
Az Adriano rizottója - candidásoknak (1. időszak) elkészítési módja:
Felteszem a rizst dupla mennyisegu vizbe foni (lehet hogy tobb viz kell, a rizstol fugg, de ha elparolgott rola a viz es meg nem fott meg a rizs akkor tegyunk ra meg egy bolgre vizet). Kb. 15-20 percig fozzuk. Kozbe az aprora vagott hagymat es fokhagymat egy nagy serpenyobe kis olajon uvegesre piritjuk, ratesszuk a szepiat vagy a tenger-gyumolcset. Kb. 10 percig paroljuk es ratesszuk a zoldborsot es meg 10-15 percig paroljuk. Erre rahalmozzuk a mar keszre fott rizs es nagy langon 1-2 percig ossze-piritjuk.
Mivel eleg jol tapad, talalasnal egy vizezet formaba teve (vagy poharba, bogrebe) nagyon szepen ra tudjuk boritani a tanyerra es szep kup formaju rizottot kapunk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mukusz, 2011. okt. 28. 01:27
Az adriano rizottója - candidásoknak (1. időszak) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.