Sonkás-hagymás lepény recept
A Sonkás-hagymás lepény hozzávalói:1 cs mélyhűtött leveles tészta (kb. 45 dkg)
2-3 szál póréhagyma fehér része
20 dkg nyers sonka
1 ek olaj
4 tojás
20 dkg natúr krémsajt (pl. medve)
15 dkg trappista sajt, reszelve
A Sonkás-hagymás lepény elkészítési módja:
1. A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe. 2. A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát. Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el. 3. A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is. 4. A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk. 5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2011. okt. 22. 19:38
A sonkás-hagymás lepény elkészítési módja és hozzávalói.