Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Zsemle süni vagy süni zsemle recept

Zsemle süni vagy süni zsemle recept

A Zsemle süni vagy süni zsemle hozzávalói:
12 db sunihez:
3 p liszt
masfel kk so
2 kk cukor
2 kk szaraz eleszto vagy 15 g friss
1 p langyos viz
4 ek olivaolaj
a tetejere:
2 ek langyos viz+2 ek olivaolaj


A Zsemle süni vagy süni zsemle elkészítési módja:
1. talba szitaljuk a lisztet, elkeverjuk benne egyenletesen a sot. Hozzaadjuk a cukrot es a szaraz elesztot. ( friss elesztot kulon felfuttatjuk langyos vizben, 10 percet adunk neki futkosni, majd a tobbi anyaghoz kergetjuk. 2. Belecsurgatjuk a vizet es az olajat, majd osszekenyszeritjuk es 10 percig dogonyozzuk mig kenytelen lesz rugalmassa valni. 3. 1 - masfel orat hagyjuk pihegni es noni folpackkal letakarva. 4. megoklozzuk, mintha "szeretett" fonokunket "simogatnank" es 12 egyenlo reszre szaporitjuk. 5. minden gombocot megnevetettunk amig nem gurulnak. Ha csuszkalni lenne kedvuk, nedves ronggyal megsimitjuk a munkafeluletet, majd 5 percre betakarjuk oket. Sunive formalas utan sutolemezen konyharuhaval letakarva 45-55 percig hagyjuk puffadni. Gyengeden beolajozzuk oket es ezutan benyiszaljuk , hogy az ollo (szigoruan) 45 fokban legyen. 190 fokon 25 percig napoztatjuk oket, amig bronzbarnak nem lesznek. Racson hagyjuk lehulni.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A zsemle süni vagy süni zsemle elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook