Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Ropogós négysajtos pizza recept

Ropogós négysajtos pizza recept

A Ropogós négysajtos pizza hozzávalói:
4 pizzához tészta:
37,5 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
2-2,5 dl langyos víz
4 ek olaj
1/2 tk só
A tetejére:
40 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
4 zsályalevél
15 dkg mozzarella
10-10 dkg pecorino, gorgonzola és parmezán

bors
4 ek olívaolaj


A Ropogós négysajtos pizza elkészítési módja:
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést vájunk, az élesztőt belemorzsoljuk és vízzel kovásszá keverjük. Konyharuhával letakarva 15 percig kelesztjük.A maradék vizet meg az olajat beleöntjük, megsózzuk,és sima tésztává gyúrjuk. További 30 percig kelesztjük.Közben a paradicsomot keresztbe vágjuk, rövid időre forró vízbe rakjuk, majd meghámozzuk. Félbevágjuk, kicsumázzuk, a húsát felszeleteljük.A fokhagymát vékony szeletekre, a zsálya leveleket hosszában ketté, a mozzarellát, a pecorinót és a gorgonzolát kis kockákra vágjuk.A tésztát 4 részre osztjuk, cipókat formázunk belőle.Meglisztezett deszkán kb.1/2 cm vastag, kerek lappá nyújtjuk, és kizsírozott tepsibe fektetjük.A tésztát megrakjuk paradicsom és fokhagymával.Sóval, borssal ízesítjük, olajjal meglocsoljuk. A sajtot és a zsályaleveleket rárakva kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.


Kategória: Pizzák receptjei


A ropogós négysajtos pizza elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook