Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 10%-al emelik egyes nyugdíjasok juttatását. (Politikamentesen!) fórum

10%-al emelik egyes nyugdíjasok juttatását. (Politikamentesen!) (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
194. MadchenZsani (válaszként erre: 193. - Birebora)
márc. 31. 18:23

Talán azért, mert a rokonaim nagyobb része vagy nyugdíjas vagy nyugdíjhoz közelebb álló személy.

Az öregségi nyugdíjban lévő rokonaim helyzete miatt is.

193. birebora (válaszként erre: 192. - MadchenZsani)
márc. 31. 15:38
Már bocsáss meg, 9 éves munkaviszonnyal mit rugózol a nyugdijakon?
192. MadchenZsani (válaszként erre: 189. - Asztanaviszta)
márc. 31. 13:53
Az általad említett hozzászólásomban pontatlan voltam. Úgy kellett volna fogalmaznom, hogy "már a jelenlegi munkahelyemen is közel 6, összességében közel 9 éves munkaviszonnyal"
191. MadchenZsani (válaszként erre: 190. - Asztanaviszta)
márc. 31. 13:50
Ebben igazad van!
190. asztanaviszta (válaszként erre: 180. - MadchenZsani)
márc. 31. 13:27

Nem igaz.

U.n. kompenzációs emelést csak azok kapnak, akik már január 1.-én is jogosultak voltak az ellátásra.

Kompenzációként adják azt, amit már januárban ki kellett volna adni.

Akik (nem kevesen vannak) január és november között meghalnak, azok része megy a "közösbe"

189. asztanaviszta (válaszként erre: 183. - MadchenZsani)
márc. 31. 13:25
Most akkor 6 éve dolgozol vagy 2016 óta? Mert nagyon nem mindegy. Lásd 75. sz. hozzászólásodat.
188. Amaunet (válaszként erre: 187. - MadchenZsani)
márc. 30. 21:50
Nem, ez unalom, ahogy írtam.
187. MadchenZsani (válaszként erre: 186. - Amaunet)
márc. 30. 15:56
De sértődékeny valaki, kedves Amaunet!
186. Amaunet (válaszként erre: 185. - MadchenZsani)
márc. 30. 14:36

Ok. Bocsánat, hogy hozzád szóltam!

(számomra egy kicsit uncsi már)

Pá!

185. MadchenZsani (válaszként erre: 184. - Amaunet)
márc. 30. 13:28

"Ha neked is címeztem, ezt általában értettem, nem a te helyzetedre kihegyezve."

Ha általában akartad írni, akkor minek jelölsz meg előzményt?

Ez ugyanis logikusan úgy jöhet le, hogy az adott kommentre vagyis annak írójára is utalsz.

184. Amaunet (válaszként erre: 183. - MadchenZsani)
márc. 30. 11:35

Ha neked is címeztem, ezt általában értettem, nem a te helyzetedre kihegyezve.

Igen, tudjuk. Leírtad már nagyon sok helyen, de a fórum címe "10%-al emelik egyes nyugdíjasok juttatását.".

Már nagyon nem a témánál tartunk.

183. MadchenZsani (válaszként erre: 175. - Amaunet)
márc. 30. 10:50

Ezért kell törekedni. Tanulni, dolgozni és nem arra várni, hogy majd mások eltartanak. Segély és adókedvezmény sem lesz örökké. Annak a gazdasági alapját is meg kell teremteni.

1. Egyetemen tanultam, diplomával és két felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem.

2. Jómagamnak 2016. július 1-től van folyamatos munkaviszonyom, ebből a jelenlegi munkahelyemen 2019. július 1-től dolgozom.

3. Jelenleg azért vagyok itthon, mert mihelyest kiderült, hogy ikerterhes vagyok, automatikusan veszélyeztetett terhesnek minősülök.

182. MadchenZsani (válaszként erre: 180. - MadchenZsani)
márc. 30. 10:45
A kétgyermekes édesanyák személyi jövedelem ADÓ elengedése 2026. január 1-től érvényesül. (így szólt volna helyesen a második mondatom)
181. gyöngy:) (válaszként erre: 176. - Asztanaviszta)
márc. 29. 19:06

Attól, hogy nálatok nem volt, nem azt jelenti, hogy sehol.

Még mi is kaptunk körmöst, első és másodikban biztos, '70-es évek vége, '80-as eleje.

180. MadchenZsani (válaszként erre: 177. - Asztanaviszta)
márc. 29. 16:11

A második mondatod némileg információ hiányra utal.

A kétgyermekes édesanyák személyi jövedelem elengedése 2026. január 1-től érvényesül.

De nem minden 2 gyermekes édesanyánál egyidőben.

A 40 éven alulak 2026-tól, a 40-50 év közöttiek számára 2027-től, az 50-60 év közöttiek 2028-tól, a 60 év felettiek (a Nők40 miatt vélhetően a legkevesebb új adómentes ebben a korosztályban lesz) 2019-től.

Az első mondatod második fele igaz.

Csak ameddig a béreket évközben nem szokták túl sok helyen emelni, a nyugellátásban vagy nyugdíjszerű ellátásban részerülők legkésőbb novemberben kompenzációs nyugdíjemelést kapnak. Ez minden ellátottra igaz! Bár azt is elismerem, hogy még így sem lesznek köszönő viszonyba a bér- és a nyugdíjemelés egymással.

179. asztanaviszta (válaszként erre: 178. - 55Judit)
márc. 29. 15:51
Egy tök szimpla pesti általános iskolába jártam.
178. 55Judit (válaszként erre: 176. - Asztanaviszta)
márc. 29. 15:44
Nálatok.
177. asztanaviszta (válaszként erre: 170. - MadchenZsani)
márc. 29. 15:43

Bérek 7-15 %-ban növekednek, a nyugdíjak meg 3,2.

Gyerekeseknek ott az adókedvezmény, 2 gyerek után anyukáknak élet hosszig tartó szja mentesség.

176. asztanaviszta (válaszként erre: 174. - 55Judit)
márc. 29. 15:42

Én 1967-ben kezdtem az általános iskolát, de már akkor sem volt divatban a testi fenyítés.

Nem volt sem nádpálca, sem vonalzó.

175. Amaunet (válaszként erre: 172. - MadchenZsani)
márc. 29. 11:38

Ezért kell törekedni. Tanulni, dolgozni és nem arra várni, hogy majd mások eltartanak. Segély és adókedvezmény sem lesz örökké. Annak a gazdasági alapját is meg kell teremteni. A jelenlegi intézkedések óriási terhet jelentenek, de mindent bevállalnak - tudjuk miért (2026).

A nyugdíjrendszerhez pedig 2030-ig nem tervezik hozzányulni - jelenleg.

Kivezetni is csak hosszú évek alatt tudják.

174. 55Judit (válaszként erre: 172. - MadchenZsani)
márc. 29. 11:19
Van aki meg arra hivatkozva nem gondoskodik a szülőkről, hogy őt gyerek korában megverték. Állítólag ez a törvény szerint is elég indok. Csak hogy 2004 előtt megengedett nevelési módszer volt hogy a szófogadatlan gyereket megütötték ha más már nem használt. Nálunk a tanári asztalon is ki volt téve a nádpálca és a vonalzó. Akkoriban az volt a szokás hogy tanulni jártunk az iskolába nem lövöldözni és egymást véresre verni. Ma már csúnyán nézni se szabad a gyerekre, nehogy sérüljön.
173. globus (válaszként erre: 170. - MadchenZsani)
márc. 29. 10:49

Emiatt lehet dacoskodni, de láthatjuk, ha nem gondoskodunk magunkról, akkor senki.

Az még jobbik eset, ha időben szólnak.

172. MadchenZsani (válaszként erre: 171. - Amaunet)
márc. 29. 10:43

"A többieknek ott a család."

Csak sok helyen a családnak sincs úgy pénze, hogy magukat is fenntartsák, meg még nagy- vagy dédszülőket támogassák.

171. Amaunet (válaszként erre: 169. - MadchenZsani)
márc. 28. 22:55

Azokat értem, akik nem vállaltak vagy nem lehetett gyermekük. A többieknek ott a család.

A nyugdíjrendszer átalakításán nagyon sokan gondolkodnak. Szakemberek.

Persze, mi is tudjuk, hogy változnia kell, de nem a kisnyugdíjasok, hanem a jövő nyugdíjasainak érdekében, hogy legyen fedezete a nyugdíjuknak.

170. MadchenZsani (válaszként erre: 168. - Globus)
márc. 28. 22:04

Persze fújhatják az öngondoskodást, mint szlogent. De, amikor a bérek évente 7-15% mértékben növekednek, a bolti árak pedig legalább 50-100% mértékben növekednek, s még nem beszéltünk arról, hogy az aktív korúak esetében is előfordulhat betegség (gyógyszerkiadás), gyermekáldás esetén a gyerek(ek) ellátása sem lesz egyre olcsóbb, hanem inkább sokkal drágább. (Erre mi is készülünk a férjemmel) Nem beszélve a hitelekről, mert manapság önerőből nemigazán tud a mi korosztályunk elindulni.

(Egyébként nekem is van egy tartósan beteg öcsém, aki folyamatos gondozásra szorul.)

169. MadchenZsani (válaszként erre: 167. - Amaunet)
márc. 28. 21:59
Az nagyon szép, hogy tudjátok a nagyszülőket támogatni. De sajnos ezt nem mindenki tudja megtenni. Éppen ezért vetettem fel (de szerintem nem egyedüliként) a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban.
168. globus (válaszként erre: 165. - MadchenZsani)
márc. 28. 21:37
Ők még csak-csak kaptak szépen, időtartamban. Igazából annak van aggódnivalója, aki előtte áll. Mostani befizetések azonnal elköltésre kerülnek. Jövőben levonni nem lesz kitől. Évtizedek óta fújják az öngondoskodást, ekkora jelentősége még sosem volt.
167. Amaunet
márc. 28. 21:10

Őszintén bevallom, hogy elvesztettem a fonalat.

A témát már rég kitárgyaltuk.

Most azt látom, hogy a Ki Mit Tud 2025 folyik, csak nem látom mi ennek a célja. Hova akarunk ezzel eljutni?

Többen leírták már, hogy milyen paraméterek alapján számolják ki a nyugdíjakat.

Igen, vannak akiknek ezek alapján kevés. Nagyon sajnáljuk őket, de ezeket a paramétereket ki kellett volna maxolni a nyugdíjazásuk előtt.

"Mindenkinek azt, ami jár!"

Mondom ezt úgy, hogy a mamám kisnyugdíjas. Ha nem támogatnánk nem jönne ki a nyugdíjából. Tk. a megélhetését mi biztosítjuk (számlák, gyógyszer, élelmiszer, gyógyfűrdők) ő pedig szabadon spórol vagy elkölti amire akarja a nyugdíját.

166. 55Judit (válaszként erre: 165. - MadchenZsani)
márc. 28. 11:24
Ezen kár meditálni. Az ember csak addig kell, amíg adni tud. Ez tény. Sorra szembesülünk azzal is hogy az én korosztályom ha korházba kerül az Isten legyen irgalmas hozzá. De nem fokozom tovább a hangulatot, mert még én is kapok majd érte hideget-meleget.😀
165. MadchenZsani (válaszként erre: 164. - Asztanaviszta)
márc. 28. 11:15

Az említett nagyszüleim állami alkalmazottak voltak, mégpedig egészségügy, közoktatás. Arról nem tehetnek, hogy akkor annyival erősebb volt (vagyis elvileg) a forint, hogy az akkori átlagfizetés mindössze 2-3 ezer, míg a legtöbb szakmában a valós 6-900 Ft között mozgott.

A nyugdíjból viszont most kell vagy kellene megélniük és nem aktív éveikben.

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook