10%-al emelik egyes nyugdíjasok juttatását. (beszélgetés)
A kisnyugdíjasokat kéne "felhozni" legalább a minimálbér nettójáig.
Ne lehessen nyugdíj ez alatt!
Valószínű az életüket se könnyíti nagyon, hisz ők már alig költenek. Nagy valószínűséggel nem csak sajátjogú nyugdíjat kapnak hanem özvegyit is. De a plusz pénz miatt a családnak kicsivel több lesz legalább.
Arra is jó, hogy másokban elégedetlenséget keltsen. Ők miért nem?
Pontosan!
Engem viszont az is érdekelne, hogy ha van is néhány ilyen nyugdíjas, hogy nekik miért jár még +10%, mint azoknak a nyugdíjasoknak, akikre ez nem vonatkozik?
Nekik drágábban adnak bármit?
Érint kb. ezer embert.
De jól hangzik.
1945 óta eltelt 80 év. Hány olyan ember él, akit akkor már elítéltek?
1951-56 közötti munkaszolgálatosok? Ők is már 90 év felettiek.
Azért pontosítsunk egy kicsit, mert ez nem minden olyan korúnak jár!
- 1945 és 1963 között törvénysértő módon elítéltek, azok a személyek, akiket ebben az időszakban politikai okokból jogtalanul ítéltek el.
- Az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevői, különösen azok, akiket a forradalomban való részvételük miatt üldöztek vagy személyes szabadságukban korlátoztak.
- 1938 és 1945 között faji vagy nemzetiségi hovatartozásuk miatt üldözöttek is számíthatnak nyugdíjemelésre. Ide tartoznak azok, akiket deportáltak, munkaszolgálatra köteleztek vagy más módon meghurcoltak faji, nemzetiségi hovatartozásuk vagy a nácizmus elleni fellépésük miatt.
- 1951 és 1956 között politikai alapon hátrányosan megkülönböztetett katonai munkaszolgálatot teljesítők, tehát azok, akiket politikai okokból kényszerítettek ilyen szolgálatra.
Tehát, alig kap valaki. Főleg azok fognak kapni, akik a tűzhöz közel ülnek.
Biztos igazolni is kell valahogy.
A férjem 56-ban született. Nem tudom, hogy üldözöttnek számít e azért, mert egy pincében töltötte ideje nagy részét, adott időszakban...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Ha valakiről tudom, hogy jogtalanul lett nyugdíjas, azt hol jelezzem?
- Csendes nyugdíjas hétköznapok
- Ha nincs vagy nem lesz gyereked hátrányos helyzetű nyugdíjas leszel. Ez komoly?