Csirkemájas-gombás töltött káposzta recept
A Csirkemájas-gombás töltött káposzta hozzávalói:5-6 levél édeskáposzta
12,5 dkg előfőzött barna rizs
1/2 konzerv vörösbab
10 dkg csirkemáj
4-5 kis fej gomba
só
bors
1 pohár natúr, alacsony zsírtartalmú joghurt VAGY besamel-mártás (pár csepp olívaolaj, 1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 dl 1,5%-os tej, 1 kávéskanál szerecsendió, ízlés szerint só, bors)
A Csirkemájas-gombás töltött káposzta elkészítési módja:
A káposztaleveleket puhára főzzük. A hozzávalókat előkészítjük: a csirkemájat apró kockákra vágjuk, akár pépesre zúzzuk. A gombafejeket megmossuk, letisztítjuk, felszeleteljük. A rizst (ha zacskós) forró vízben egy csipet sóval puhára főzzük. A puhára főtt káposztalevelekbe egyenként betöltjük a hozzávalókat: a rizst, a májat, a gombát és a vörösbabot, ezután feltekerjük, mint a töltött káposztánál. Kiolajozott tepsibe tesszük, és ízlés szerint befűszerezzük, majd nyakon öntjük a joghurttal. Az ínyencebbeknek besamel-mártással ajánlom: ehhez kevés olívaolajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Simára keverjük, és várunk, míg be nem sűrűsödik. Ha elérte a megfelelő állagot, beízesítjük egy csipet sóval, borssal és szerecsendióval. 180°C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 28. 11:32
A csirkemájas-gombás töltött káposzta elkészítési módja és hozzávalói.