Dorozsmai molnár ponty recept
A Dorozsmai molnár ponty hozzávalói:5-6 szelet ponty
2 evőkanálnyi liszt
2 evőkanálnyi őrölt pirospaprika
3 dl étolaj
só
5 dkg füstölt szalonna
1 db közepes méretű vöröshagyma
20 dkg gomba
1 késhegynyi őrölt bors
40 dkg csuszatészta
2 dl tejföl
A Dorozsmai molnár ponty elkészítési módja:
A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütjük, félretesszük. Készítünk egy gombamártást: kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a pirospaprikát, sót, borsot. Pár perces főzés után tejfölös habarással sűrítjük. A csusza tésztát sós vízben kifőzzük. Összekeverjük a gomba mártással, és a kisütött halszeletekkel tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 24. 20:11
A dorozsmai molnár ponty elkészítési módja és hozzávalói.