Elzászi töltött dagadó recept
Az Elzászi töltött dagadó hozzávalói:80 dkg dagadó
35 dkg savanyú káposzta
8 dkg sonka
sárgarépa
fehérrépa
2 dl sör
2-3 evőkanál olaj
1 babérlevél
kakukkfű
őrölt bors
só
Az Elzászi töltött dagadó elkészítési módja:
A dagadót felszúrjuk úgy, hogy tölthető legyen. A káposztát hideg vízben kimossuk, majd összekeverjük a kockára vágott sonkával, a karikára szelt répákkal, a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a borssal, sóval. Ezzel a dagadót megtöltjük, a nyílást összetűzzük, majd a húst megsózzuk. Tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük, sütőben sörrel locsolgatva sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 21. 17:01
Az elzászi töltött dagadó elkészítési módja és hozzávalói.