Savanyú malacleves recept
A Savanyú malacleves hozzávalói:40 dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 fehérrépa
20 dkg savanyú káposzta
só
bors
2 evőkanál Rama margarin
evőkanál liszt
A Savanyú malacleves elkészítési módja:
A finomra vágott vöröshagymát margarinon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kisebb kockákra vágott sertéshúst. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd szakaszosan pároljuk. Amikor félig puha a hús, beletesszük a répákat és az átmosott és 2-3 centiméteresre megvágott káposztát is. Felengedjük vízzel, vagy ha van húslevesünk, akkor azzal, úgy gazdagabb ízhatást érhetünk el. Zsemleszínű rántást készítünk, ezzel sűrítjük a levest, majd jól kiforraljuk. A tálalásnál tejföllel kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 12. 05:59
A savanyú malacleves elkészítési módja és hozzávalói.