Szalonnás-hagymás kelbimbóleves recept

10 dkg baconszalonna
2 vöröshagyma
30 dkg kelbimbó
2 sárgarépa
1 fehérrépa
5 dl húsleves
só
bors
fél csomag petrezselyem zöld
olaj
liszt
A Szalonnás-hagymás kelbimbóleves elkészítési módja:
A baconszalonnát vékony csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, vele pirítjuk a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, majd a szintén vékony csíkokra vágott sárga- és fehérrépát. Felengedjük húslevessel, belefőzzük a kelbimbót, ha kell, sóval, borssal utóízesítjük. Zsemleszínű rántással sűrítjük, kiforraljuk. A tálalásnál finomra vágott petrezselymet szórunk bele.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 11. 05:26
A szalonnás-hagymás kelbimbóleves elkészítési módja és hozzávalói.