Sváb sajtostáska leves recept
A Sváb sajtostáska leves hozzávalói:A tésztához:
20 dkg finomliszt
1 késhegynyi só
1 tojás
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál víz
A töltelékhez:
25 dkg gouda sajt
5 dkg gépsonka
1 késhegynyi őrölt köménymag
1 késhegynyi őrölt cayenne- vagy fehér bors
1 tojás sárgája
1-2 evőkanál tejföl
továbbiakban:
1,5 liter húsleves (készíthetjük leveskockával is)
1 tojás fehérje
1 cs. friss petrezselyem vagy snidling
A Sváb sajtostáska leves elkészítési módja:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, 30 percet pihentetjük. A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apró darabokra vagdaljuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, borsot, tojás sárgáját, tejfölt és jól összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk,egyik felére a sajtos masszából 4 cm-ként halmokat rakunk, a halmok közeit tojásfehérjével megkenjük, a tészta másik felét ráhajtjuk és minden halomnál ujjunkkal összenyomjuk, derelyevágóval szétvagdaljuk. A táskákat lobogó, forró vízben kifőzzük, szűrőlapáttal áttesszük a húslevesbe és vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 7. 18:08
A sváb sajtostáska leves elkészítési módja és hozzávalói.