Schwarzwaldi vadászpalacsinta recept
A Schwarzwaldi vadászpalacsinta hozzávalói:1 fej hagyma
1 evőkanál olaj
20 dkg darált nyúlhús
2 szem összetört borókabogyó
1 teáskanál kakukkfű
só
bors
0,5 dl fehérbor
8 db sós töltetlen palacsinta
A mártáshoz:
2 dl tejföl
1 evőkanál áfonya- vagy ribizlilekvár
1 teáskanál mustár
1 késhegynyi cayenne bors
só
őrölt feketebors
A Schwarzwaldi vadászpalacsinta elkészítési módja:
A hagymát a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a darált nyúlhúst, és kevergetve erős tűzön gyorsan átsütjük. Borókabogyóval, kakukkfűvel, sóval, borssal, ízesítjük, és ráöntjük a bort. Jól összekeverjük, és fedő alatt 10 percig pároljuk. A grillsütőt előmelegítjük. A palacsintákat megtöltjük a húsraguval, majd feltekerve hosszúkás tálba rakjuk. Befedjükm és 5 percre betesszük a grillsütőbe, hogy jól átmelegedjenek, de ne piruljanak meg. A mártáshoz a tejfölt összekeverjük a lekvárral, a mustárral, sóval, a borsokkal, átforrósítjuk 1-2 perc alatt. Tányérokba helyezünk 2-2 palacsintát, és a mártással leöntve tálaljuk. Bármilyen vadsült maradékból elkészíthetjük a tölteléket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 19. 12:37
A schwarzwaldi vadászpalacsinta elkészítési módja és hozzávalói.