Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Schwarzwaldi vadászpalacsinta recept

Schwarzwaldi vadászpalacsinta recept

A Schwarzwaldi vadászpalacsinta hozzávalói:
1 fej hagyma
1 evőkanál olaj
20 dkg darált nyúlhús
2 szem összetört borókabogyó
1 teáskanál kakukkfű

bors
0,5 dl fehérbor
8 db sós töltetlen palacsinta
A mártáshoz:
2 dl tejföl
1 evőkanál áfonya- vagy ribizlilekvár
1 teáskanál mustár
1 késhegynyi cayenne bors

őrölt feketebors


A Schwarzwaldi vadászpalacsinta elkészítési módja:
A hagymát a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a darált nyúlhúst, és kevergetve erős tűzön gyorsan átsütjük. Borókabogyóval, kakukkfűvel, sóval, borssal, ízesítjük, és ráöntjük a bort. Jól összekeverjük, és fedő alatt 10 percig pároljuk. A grillsütőt előmelegítjük. A palacsintákat megtöltjük a húsraguval, majd feltekerve hosszúkás tálba rakjuk. Befedjükm és 5 percre betesszük a grillsütőbe, hogy jól átmelegedjenek, de ne piruljanak meg. A mártáshoz a tejfölt összekeverjük a lekvárral, a mustárral, sóval, a borsokkal, átforrósítjuk 1-2 perc alatt. Tányérokba helyezünk 2-2 palacsintát, és a mártással leöntve tálaljuk. Bármilyen vadsült maradékból elkészíthetjük a tölteléket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A schwarzwaldi vadászpalacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook