Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vörösborban sült (Római tál) recept

Vörösborban sült (Római tál) recept

A Vörösborban sült (Római tál) hozzávalói:
1 kg marhahús,
1 kis konzerv paradicsompüré,
1 evőkanál mustár,
1/2 teáskanál őrölt fekete bors,
1 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál só,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
2 szem borókabogyó,
1 evőkanál mustármag,
6 szem szegfűbors,
1/4 l vörösbor,
1 dl tejszín,
kevés liszt.


A Vörösborban sült (Római tál) elkészítési módja:
A tálat hideg vízbe áztatjuk. Összekeverjük a paradicsompürét, a mustárt, a sót, borsot és paprikát. Ezzel jól bekenjük a húst, majd a tálba rakjuk. Mellérakjuk a többi fűszert is, és felöntjük a borral. 200 fokos sütőben kb. 2 óra alatt készre sütjük. Ezután a húst a tálból kiszedjük, felszeleteljük, meleg helyre állítjuk. A visszamaradt pecsenyeléhez adjuk a liszttel elkevert tejszínt, jól befőzzük, majd visszatesszük bele a hússzeleteket. Burgonyakrokettel vagy –pürével kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A vörösborban sült (római tál) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook