Töltött burgonya pikáns mártásban recept
A Töltött burgonya pikáns mártásban hozzávalói:4 nagy burgonya
20-25 dkg darált hús
só
bors
fokhagyma
őrölt paprika
A mártáshoz:
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma
1 evőkanál vaj
só
2 db kis konzerv paradicsompüré
2 teáskanál kristálycukor
bors
oregano
bazsalikom
kevés tejföl
A Töltött burgonya pikáns mártásban elkészítési módja:
A burgonyavájóval henger alakú lyukat fúrunk a krumplikba. A darált húst a fűszerekkel összegyúrjuk (a fokhagymát reszeljük le). A húst a burgonyákba töltjük, tepsibe tesszük, a kivájt krumplibelsőt mellétesszük és kis vizet aláöntve, fóliával letakarva sütőben megsütjük. Finomra vágunk 1 gerezd fokhagymát illetve fél fej vöröshagymát. Felolvasztunk 1 evőkanálnyi vajat egy lábasban, beletesszük a hagymákat és egy picit megsózzuk. Aranybarnára pirítjuk (kb. 5-6 perc közepes lángon) és hozzáöntjük a 2 kis konzerv sűrített paradicsompürét. Teszünk hozzá 2 teáskanál cukrot, sót, borsot, oreganót, bazsalikomot. Felöntjük 1 dl vízzel és forraljuk 5 percen keresztül. A töltött burgonyákat a mártással tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. ápr. 8. 17:45
A töltött burgonya pikáns mártásban elkészítési módja és hozzávalói.