Töltött karajszeletek mézes-mustáros mártással recept
A Töltött karajszeletek mézes-mustáros mártással hozzávalói:4 szelet karaj
4 szelet sajt (kb. 10 dkg)
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű zöldpaprika
2 db banán
só
bors
fehérbors
1 tojás
liszt
zsemlemorzsa
dió
olaj a sütéshez
A mártáshoz:
5 dkg vaj
3 dkg liszt
1-2 dl főzőtejszín
só
2 evőkanál kristálycukor vagy barnacukor
2 evőkanál méz
1-2 evőkanál mustár
A Töltött karajszeletek mézes-mustáros mártással elkészítési módja:
A hússzeleteket a szokásos módon előkészítjük a sütéshez (klopfoljuk, sózzuk). Kiterítjük, majd rátesszük a tölteléket: 1 vékony szelet sajt, sötétzöld és piros színű paprika szétnyitva, fél banán sózva, borsozva. Mindegyik húst feltekerjük, és egy hústűvel rögzítjük. A szokásos módon panírozzuk. Ezután forró olajban kisütjük. Elkészítjük a mártást. Körülbelülb 5 dkg vajat megolvasztunk és benne 3 evőkanál lisztet világosbarnára pirítva felöntjük 1-2 dl főzőtejszínnel. Felfőzzük, pici sót teszünk bele, majd 2 evőkanál cukrot, összeforraljuk, levesszük a tűzről és amíg forró, belekeverjük a mézet és a mustárt. Nagyon gyorsan készül, ne főzzük túl, ne legyen túl sűrű. Utólag még ízesíthető. A tekercseket a mártással és teszés szerinti körettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. ápr. 7. 17:43
A töltött karajszeletek mézes-mustáros mártással elkészítési módja és hozzávalói.