Tejbegríz-gombóc rebarbaraszósszal recept
A Tejbegríz-gombóc rebarbaraszósszal hozzávalói:A gombócokhoz:
5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor + a szóráshoz
1 rúd fahéj
15 dkg búzadara
A rebarbaraszószhoz:
50 dkg rebarbara
2, 5 dl piros szőlőlé
1/2 citrom
3 evőkanál cukor
Valamint:
3 evőkanál vagdalt dióbél
mentalevelek a díszítéshez
A Tejbegríz-gombóc rebarbaraszósszal elkészítési módja:
A gombóchoz a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, a porcukorral és a fahéjjal. Belekeverjük a grízt, kevergetve sűrűre főzzük, kivesszük a fahéjat és a tejbegrízt lefedve puhulni és hűlni hagyjuk. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, darabokra vágjuk. A citrom héját lereszeljük. A szőlőlevet a citromhéjjal felforraljuk. Belekeverjük a rebarbarát és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, megvárjuk, amíg elolvad. Kivesszük a rebarbara felét egy tálkába, a maradékot botmixerrel péppé zúzzuk, szitán átpasszírozzuk, majd a félretett rebarbarát visszatesszük. (Ez a szósz jól illik túrógombóc mellé is.) Közben a diót kissé megpirítjuk, 2 evőkanálnyit a tejbegrízbe keverünk. Vízbe mártott fagyis vagy evőkanállal gombócokat szaggatunk ki a masszából. Megszórjuk a maradék dióval meg a porcukorral, és mentalevelekkel díszítve, a rebarbaraszóssszal kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. ápr. 4. 17:38
A tejbegríz-gombóc rebarbaraszósszal elkészítési módja és hozzávalói.