Pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban recept
A Pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban hozzávalói:8 szelet pulykamell
5 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg gomba
2 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 marék mazsola
A Pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban elkészítési módja:
A pulykamell szeleteket rostjaira merőlegesen bevagdossuk. Besózzuk, majd a tejjel leöntjük. 1 éjszakát hűtőszekrényben állni hagyjuk. Másnap vajon egy teflon edényben a lecsepegtetett hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Forrón tálra helyezzük és melegen tartjuk. A visszamaradt vajban néhány perc alatt a felszeletelt gombát megsütünk. 2 dl száraz fehérborral és 1 dl tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül a levet felére főzzük. A tejszínesgombaszószba visszatesszük a hússzeleteket, átforraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. ápr. 2. 17:35
A pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban elkészítési módja és hozzávalói.