Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mazsolás csirke vagy pulykamell recept

Mazsolás csirke vagy pulykamell recept

A Mazsolás csirke vagy pulykamell hozzávalói:
Csirke vagy pulykamell
tej a hús áztatásához
10 dkg margarin (vagy vaj)
15-20 dkg gomba
10 dkg mazsola
2 dl száraz fehérbor
1-1,5 dl tejszín

őrölt bors


A Mazsolás csirke vagy pulykamell elkészítési módja:
A húst vékonyan felszeleteljük,kissé kiverjük. Sós tejbe áztatjuk,és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a nedvességet leitatjuk a hússzeletekről,és margarinon (vajon) mindkét felét megsütjük. Tálba szedjük,melegen tartjuk. A visszamaradt margarinban megpároljuk a felszeletelt gombát.Sózzuk,borsozzuk,felöntjük a borral és a tejszínnel, beletesszük a jól megmosott mazsolát is. Addig forraljuk lassú tűzön,amíg a leve felére főtt.Ha kész,a húsokra öntjük a mártást,úgy tálaljuk.

Rizsköret illik hozzá.

Ha nem megoldható a hús melegen tartása,akkor a tálalás előtt a mártásba tesszük a húst,és kicsi ideig együtt melegítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A mazsolás csirke vagy pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook