Mazsolás csirke vagy pulykamell recept
A Mazsolás csirke vagy pulykamell hozzávalói:Csirke vagy pulykamell
tej a hús áztatásához
10 dkg margarin (vagy vaj)
15-20 dkg gomba
10 dkg mazsola
2 dl száraz fehérbor
1-1,5 dl tejszín
só
őrölt bors
A Mazsolás csirke vagy pulykamell elkészítési módja:
A húst vékonyan felszeleteljük,kissé kiverjük. Sós tejbe áztatjuk,és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a nedvességet leitatjuk a hússzeletekről,és margarinon (vajon) mindkét felét megsütjük. Tálba szedjük,melegen tartjuk. A visszamaradt margarinban megpároljuk a felszeletelt gombát.Sózzuk,borsozzuk,felöntjük a borral és a tejszínnel, beletesszük a jól megmosott mazsolát is. Addig forraljuk lassú tűzön,amíg a leve felére főtt.Ha kész,a húsokra öntjük a mártást,úgy tálaljuk.
Rizsköret illik hozzá.
Ha nem megoldható a hús melegen tartása,akkor a tálalás előtt a mártásba tesszük a húst,és kicsi ideig együtt melegítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. febr. 19. 16:53
A mazsolás csirke vagy pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.