Pulykamell párolt gyümölcsökkel recept
40 perc
A Pulykamell párolt gyümölcsökkel hozzávalói:
60 dkg pulykamellfilé,
só,
bors,
őrölt fahéj,
1 friss vagy konzervananász,
2 db körte,
2 db édesebb alma (starking vagy jonagold),
2 db alma,
100 g magozott cseresznye,
2 evőkanál méz,
1 dl édes fehérbor, margarin
A Pulykamell párolt gyümölcsökkel elkészítési módja:
A pulykamellet vágd fel szeletekre, és ízesítsd meg sóval, borssal, fahéjjal, majd bő margarinban süsd meg. Ha elkészült, tedd félre, és tartsd melegen. A hús zsiradékában karamellizáld a mézet, és dobd rá a gerezdekre, cikkekre vágott gyümölcsöket. Adj hozzá kevés bort, és párold puhára. Ha szükséges, akkor önts hozzá még egy kevés bort. A húst a gyümölcskörettel együtt tálald.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. jún. 16. 16:46
A pulykamell párolt gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.