Töltöttkáposzta recept
180 perc
A Töltöttkáposzta hozzávalói:
2 kg savanyukaposzta
70 dkg daralt serteshus
30 dkg daralt fustolt hus
1 marek rizs
2 fej voroshagyma
2 gerezd fokhagyma
oroltpaprika
kaposzta level
so
bors
baberlevel
etolaj
2 tojas
A Töltöttkáposzta elkészítési módja:
Eloszor feltesszuk a rizst felig megfozzuk, ezt azert nkell kicsit megfozni, hogy a rizs ne szivja fel a husbol a nedvesseget, ne legyen a toltelek, ko kemeny. Ha megfott felig a rizs, akkor osszekeverjuk, a fustolt es a nyers daralthussal, tojasokkal, es a fuszerekkel.Ha van savanyukaposzta levelunk, akkor abba tesszuk, ha nincs akkor a nyers kaposzta leveleket, leforrazzuk. En ugyis szoktam, hogy leszedem, a kaposztarol a leveleket, beteszem, a fagyasztoba megfagy, es ha kiveszem konnyen lehet tekerni. Vagy ha nincs kaposzta level, a husgombocokat lisztbe forgatom, es ugy rakom bele. Mikor kesz vagyok a toltelekkel, felteszem, olajba, az osszevagott 1 fej voroshagymat/a masik fej, a toltelekbe megy/ fokhagymat,megszorom oroltpaprikaval, sozom,borsozom, beleteszem, a baberlevelet, es felontom kb 1 liter vizzel. Most beleteszem, a kimosott apro savanyukaposztanak, a felet, ra teszem a tolteleket, utanna megint az apro kaposztat, es felontom annyi vizzel, hogy ellepje. Lassu tuzon 2-3 orat fozom, amig alig lesz rajta le. En nem szoktam berantani.
Ha nincs otthon tojas akkor is meglehet a tolteleket csinalni, ha levelbe van tekerve, nem megy szet. En azert fozom meg felig a rizst mert ettem en mar olyan tolteleket, mint a beton olyan volt.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: d4a2436008, 2009. jún. 5. 14:33
A töltöttkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.