Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sajtos serpenyő recept

Sajtos serpenyő recept

A Sajtos serpenyő hozzávalói:
75 dkg burgonya

30 dkg sárgarépa

30 dkg póré

15 dkg sampinyon

10 dkg hagyma

15 dkg húsos füstölt szalonna

6 dkg vaj

15 dkg reszelt sajt

1 csokor snidling


A Sajtos serpenyő elkészítési módja:
Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük (kb. 25 perc). A répát és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, félbe vagy négybe vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nyolc gerezdre vágjuk. A szalonnát apróra kockázzuk. Elkészítés: Forró sós vízben 2-3 percig blansírozzuk a répát és a pórét. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A burgonyát leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, ropogósra pirítjuk benne a szalonnát. Kiszedjük, félretesszük. A burgonyát és a zöldségeket, kisebb adagokban, egymás után megpirítjuk. Végül minden zöldséget a szalonnával együtt a serpenyőbe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük, rászórjuk a sajtot, lefedjük, és lassú tűzön addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Snidlinggel megszórva tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sajtos serpenyő elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook