Töltött káposzta -nálunk recept


1 nagy fej kaposzta (lazabb)
1 nagyobb fej voroshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
Zsiradek
Fustolt Szalonna / fustolt kocka
3-4 db tv paprika
Paradicsomle v.pure
Rizs
Daralt serteslapocka
So, bors
Pirospaprika
A Töltött káposzta -nálunk elkészítési módja:
A kaposztafejet enyhen sos vizben megfozom, a torzsajat eotte kivagom, hgy a megpuhulo levelek ne foljenek szet es kiszedheto legyen. Kozben osszegyurom a tolteleket : keves zsiradekon hagymat dinsztelek, majd a zuzott fokhagymat is hozzaadom, megszorom pirospaprikaval, fuszerezem, bele a rizs. A fazek aljara szalonnacsikokat teszek, majd erre retegezem a toltelekeket. Koze kerul toltve a paprika is. A kimaradt husikat gombocca gyurom. Raontok 1 l paradicsomlevet es annyi vizet, hgy ellepje.
Zellerszarat is lehet koze dobni, jo izt ad.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. dec. 28. 11:06
A töltött káposzta -nálunk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.