Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás, spárgás, juhtúrós spagetti, vagy penne recept

Sonkás, spárgás, juhtúrós spagetti, vagy penne recept

Elkészítési idő 1 perc

Kalória ?
Zsírtartalom ?
Szénhidráttartalom ?

A Sonkás, spárgás, juhtúrós spagetti, vagy penne hozzávalói:
2 csomag spárga,
1 csomag újhagyma,
4 gerezd fokhagyma,
20 dkg sonka,
10 dkg juhtúró
1,5-2dl tejszín
só,
őrölt bors
petrezselyem zöld
olivaolaj
penne tészta,spagetti,kinek mi a szimpi


A Sonkás, spárgás, juhtúrós spagetti, vagy penne elkészítési módja:
Amíg a tészta fő-elkészítem a szószt. A már előre elkészített anyagokból.Ha a spárga zöld nem kell meghámozni(mert zsenge),ha fehér-igen. Hámozás után 3-4 cm-es csikokra vágom. A hagymát,megtisztítom,karikára vágom- a sonkát csikokra szeletelem. Vajon elkezdem a hagymát pirítani,majd rádobom,az ellapított fokhagymákat,erre jön a sonkacsík,pirítjuk. Én külön egy másik edényben párolom vajon a spárgát,amikor kész,egybeteszem,sózom,borsozom,felöntöm pici vízzel.Kb 10 perc után,bele a tejszín,majd elmorzsolom a juhtúrót,és összerottyantom. A kifőtt-leszűrt tésztára,ráöntöm a pároltakat és megszórom frissen vágott petrussal. Hmmm (csurog a nyálam!!)

Ez a mennyiség úgy 4 személyre elegendő!
Okvetlen juhtúrót,v.brindzát használjatok,mert az adja meg az ízt!


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás, spárgás, juhtúrós spagetti, vagy penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook