Sonkás, spárgás, juhtúrós spagetti, vagy penne recept
1 perc
?
?
?
A Sonkás, spárgás, juhtúrós spagetti, vagy penne hozzávalói:
2 csomag spárga,
1 csomag újhagyma,
4 gerezd fokhagyma,
20 dkg sonka,
10 dkg juhtúró
1,5-2dl tejszín
só,
őrölt bors
petrezselyem zöld
olivaolaj
penne tészta,spagetti,kinek mi a szimpi
A Sonkás, spárgás, juhtúrós spagetti, vagy penne elkészítési módja:
Amíg a tészta fő-elkészítem a szószt. A már előre elkészített anyagokból.Ha a spárga zöld nem kell meghámozni(mert zsenge),ha fehér-igen. Hámozás után 3-4 cm-es csikokra vágom. A hagymát,megtisztítom,karikára vágom- a sonkát csikokra szeletelem. Vajon elkezdem a hagymát pirítani,majd rádobom,az ellapított fokhagymákat,erre jön a sonkacsík,pirítjuk. Én külön egy másik edényben párolom vajon a spárgát,amikor kész,egybeteszem,sózom,borsozom,felöntöm pici vízzel.Kb 10 perc után,bele a tejszín,majd elmorzsolom a juhtúrót,és összerottyantom. A kifőtt-leszűrt tésztára,ráöntöm a pároltakat és megszórom frissen vágott petrussal. Hmmm (csurog a nyálam!!)
Ez a mennyiség úgy 4 személyre elegendő!
Okvetlen juhtúrót,v.brindzát használjatok,mert az adja meg az ízt!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: judio, 2009. jún. 8. 15:55
A sonkás, spárgás, juhtúrós spagetti, vagy penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.