Pulyka vagy csirkemell torta recept
A Pulyka vagy csirkemell torta hozzávalói:
25dkg.szeletelt bacon szalonna
4 eg. tojás
25dkg. trapista sajt
2dl.tejföl
20dkg.baromfisonka
1kg.pulyka vagy csirkemell
só
A Pulyka vagy csirkemell torta elkészítési módja:
Egy tűzálló edényt kibélelek a szalonnával.A pulykamellet szeletekre vágom, enyhén megsózom, és gyengén kikloffolom.A 4 tojást felverem, beleteszem a lereszelt sajt 3/4 részét, majd összekeverem.A tojásos sajtba belemártogatom a hússzeleteket és lerakom a szalonnára.Az első réteg tetejére baromfisonkát teszek,majd így folytatom, kb.4 rétegig.A tetejére ráöntöm a maradék sajtos tojást, arra a tejfölt,majd megszórom a maradék sajttal. 180C sütőbe lefedve sütöm.Fél óra múlva leveszem a fedőt, hogy kissé megpiruljon. Az asztalra egyben tálalom, akár egy tortát szeletelem.Legízletesebb rizzsel és párolt zöldséggel.
Jó étvágyat!!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: PAGI62, 2009. febr. 19. 15:19
A pulyka vagy csirkemell torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.