Sertésborda kelbimbós takaróban recept
A Sertésborda kelbimbós takaróban hozzávalói:8 szelet csontnélküli karaj (vagy comb szelet)
1 csomag mirelit kelbimbó
10 dkg vaj/margarin
4 tojás
5 dkg reszelt sajt
só
őrölt bors
A Sertésborda kelbimbós takaróban elkészítési módja:
A hússzeleteket vékonyra kiverjük,sózzuk,borsozzuk,majd a vajon mindkét oldalukon megsütjük rózsaszínűre. Tepsibe egymás mellé fektetjük a hússzeleteket. A visszamaradt vajba/margarinba még fagyott állapotban beleöntjük a kelbimbót,megsózzuk,és kis lángon puhára pároljuk. Inkább rázogassuk,mint keverjük a kelbimbókat,nehogy szétessenek. Ha megpárolódott a kelbimbó,kissé hűlni hagyjuk,aztán a szemeket nagyságuktól függően 2-4 részre vágjuk.Visszatesszük a párolóedénybe.Ráöntjük a felvert tojásokat,lágy rántottának megsütjük. A kelbimbós rántottát a hússzeletekre adagoljuk,reszelt sajttal megszorjuk,és forró sütöben addig sütjük,amíg a sajt rá nem olvad.(Nem szabad megpirítani a sajtot)
Sült burgonyával,rizzsel,burgonyapürével tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. febr. 10. 18:12
A sertésborda kelbimbós takaróban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.