Almaszalámi recept
Az Almaszalámi hozzávalói:25 dkg megtisztított puha alma (tisztán mérve)
25 dkg kristálycukor
3 dkg vaj/margarin
5 dkg darált dió
5 dkg mazsola
1 púpozott evőkanál kakaópor
a külsejére kristálycukor
Az Almaszalámi elkészítési módja:
Az almát vékonyan felszeleteljük (uborkagyalun lereszeljük),a cukorral és a vajjal saját levében addig pároljuk,amíg teljesen szétfő. Belekeverjük a diót,a mazsolát a kakaóport,és olyan sűrűre főzzük,hogy összetapadjon. Vigyázni kell,mert könnyen leég,állandóan kevergetni kell. Gyúródeszkára (sütőpapírra) cukrot hintünk,és egy csíkban ráhelyezzük az almát.Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt,vízes kézzel henger alakúra formáljuk,és meghempergetjük a kr.cukorban. Szellős,hűvös helyen pár napig állni hagyjuk,hogy szikkadjon. Vizes késsel szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. febr. 3. 18:17
Az almaszalámi elkészítési módja és hozzávalói.