Őzcomb pikáns mártással recept
Az Őzcomb pikáns mártással hozzávalói:1 kg őzcomb
só
15 dkg füstölt szalonna
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 evőkanál ecet
fél citrom reszelt héja
1 babérlevél
10 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
Az Őzcomb pikáns mártással elkészítési módja:
Az őzcombot jól megmossuk, kiszedjük a csontját, megsózzuk és 15 dkg füstölt szalonnával jól megtűzdeljük. A répákat karikára felvágjuk, lábasba tesszük, ráöntünk 2 vizespohár vizet, 1 evőkanál ecetet, fél citrom reszelt héját, 1 babérlevelet. Ezt a zöldséges, fűszeres vizet felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük az őzcombot, majd a hőt visszavéve puhára pároljuk a húst. Ha puha, kivesszük a léből és tepsibe téve sütőben sütjük. A főzőlevét átszűrjük, 10 dkg vajból, 2 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, feleresztjük az átszűrt főzőlével és 2 dl tejföllel, majd ízesítjük citromlével. Ebből a mártásból keveset ráöntünk a már felszeletelt és tálra rakott húsra, a többit külön csészében mellé adjuk. Köretként burgonyát vagy burgonyakrokettet kínálunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. ápr. 5. 17:39
Az Őzcomb pikáns mártással elkészítési módja és hozzávalói.