Gombás cukkini lepény recept
A Gombás cukkini lepény hozzávalói:2 nagy cukkini,
20 dkg gomba,
1 evőkanál olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej hagyma,
40 dkg darabolt konzerv paradicsom,
2 evőkanál paradicsompüré,
1 teáskanál szárított fűszernövény,
só
őrölt fekete bors,
6 dkg zsemlemorzsa,
6 dkg érett cheddar sajt reszelve
A Gombás cukkini lepény elkészítési módja:
A megtisztított gombát negyedeljük, a cukkinit csíkokra vágjuk. Ezután forrósítsunk olajat egy teflon serpenyőben. Tegyük bele a fokhagymát, a hagymát és a cukkinit, és lassú tűzön pároljuk 4-5 percig, míg a zöldségek megpuhulnak, és pirulni kezdenek. Tegyük bele a gombát is, és süssük tovább 2 percig. Öntsük rá a paradicsomot, a levét is, és adjuk hozzá a paradicsompürét. Tegyük bele a fűszereket. Fedő nélkül pároljuk 5 percig. Ízesítsük a fűszerekkel.A keveréket ezután egy tűzálló edénybe átmerjük. Össekeverjüka zselmemorzsát a sajttal, és rászórjuk a zöldségek tetejére.Előmelegített grillsütőben 1-2 percig grillezzük, míg a teteje aranyszínűvé nem válik, és bugyogni nem kezd.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. szept. 4. 23:29
A gombás cukkini lepény elkészítési módja és hozzávalói.