Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Süllő mandulamártással recept

Süllő mandulamártással recept

A Süllő mandulamártással hozzávalói:
kb. 1 kg-os süllő egészben
10 dkg vaj

fehérbors
A mártáshoz:
10 dkg darált mandula
10 dkg vaj
1 dl fehérbor

bors
1 evőkanál liszt
2 dl tej
10 dkg sajt
4 szelet kenyér kockára vágva


A Süllő mandulamártással elkészítési módja:
A süllőt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. Elkészítjük a mandulamártást: a felolvasztott vajon megpirítjuk kicsit a mandulát, vigyázva, nehogy leégjen, hozzáadjuk a lisztet. Pirítjuk, majd lassú kevergetés közben felöntjük a tejjel, forraljuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és újra forraljuk, majd levesszük a lángról. A süllőt előmelegített sütőben a felolvasztott vajon többszöri locsolgatás mellett kisütjük. A kenyérkockákat teflon edényben szárazon megpirítjuk. Tálra halmozzuk a kenyérkockákat, majd ráhelyezzük a süllőt, a mandulamártást külön tálban szervírozzuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A süllő mandulamártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook