Süllő mandulamártással recept
A Süllő mandulamártással hozzávalói:kb. 1 kg-os süllő egészben
10 dkg vaj
só
fehérbors
A mártáshoz:
10 dkg darált mandula
10 dkg vaj
1 dl fehérbor
só
bors
1 evőkanál liszt
2 dl tej
10 dkg sajt
4 szelet kenyér kockára vágva
A Süllő mandulamártással elkészítési módja:
A süllőt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. Elkészítjük a mandulamártást: a felolvasztott vajon megpirítjuk kicsit a mandulát, vigyázva, nehogy leégjen, hozzáadjuk a lisztet. Pirítjuk, majd lassú kevergetés közben felöntjük a tejjel, forraljuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és újra forraljuk, majd levesszük a lángról. A süllőt előmelegített sütőben a felolvasztott vajon többszöri locsolgatás mellett kisütjük. A kenyérkockákat teflon edényben szárazon megpirítjuk. Tálra halmozzuk a kenyérkockákat, majd ráhelyezzük a süllőt, a mandulamártást külön tálban szervírozzuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 16. 11:15
A süllő mandulamártással elkészítési módja és hozzávalói.