Szarvasragu leves Manul módra recept
A Szarvasragu leves Manul módra hozzávalói:1-1,5 kg szarvas husi
2-3 fej hagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
30-40 dkg gomba(vegyesen a legjobb)
2-3 gerezd fokhagyma
4-5 szem babérlevél
5 szem borókabogyó
1 csipet tárkony
1 kis pohár tejfől
1-2 előkanál mustár ízlés szerint
1-2evőkanál cukor ízlés szerint
3 teáskanál pirospaprika
só,bors,öröltkömény,leveskocka ízlés szerint
A Szarvasragu leves Manul módra elkészítési módja:
A szarvashúst felkockázom és a hagymával paprikával,paradicsommal fűszerekkel(kivéve a tárkonyt)jó pörköltalapot készítek. Amikor a pörköltben a hús majdnem puha,belerakom a karikára vágott zöldséget és a feldarabolt gombát felöntöm annyi vízzel,hogy bőven ellepje a nyersanyagokat,de ne legyen túl híg.Ezek után puhára főzöm az összes alkotórészt. Amikor a levesemben minden megfőtt a beleteszem a mustárral elkevert tejfölt és és a cukrot a tetejét meghintem tárkonnyal.Felforralom,megkóstolom és ha szükséges még ízesítem. Jó étvágyat hozzá!
A leves akkor jó,ha gulyás sűrűségű,kellően fűszeres,kicsit savanykásan édeskésen pikáns,nem érződik ki konkrétan egyik fűszer sem inkább harmónikusan telt ízü.A szine barnás.
Aki szereti a citromot néhány csöppet nyugodtan tehet bele mert határozottan feldobja!
Nagyon különlegessé teszi levesünket,ha több fajata gombával készítjük,csiperke,laska,róka vagy erdei gombakeveréket is használhatunk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: manul, 2010. jan. 19. 10:13
A szarvasragu leves manul módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.