Szarvasropogós recept
A Szarvasropogós hozzávalói:1 fej vöröshagyma
4 dkg vaj
10 dkg liszt
2 dl tej
2 db tojássárgája
60 dkg darált szarvas comb
25 dkg zsemlemorzsa
só
1 kk vadas fűszerkeverék
liszt
tojás
zsemlemorzsa
zsír
A Szarvasropogós elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, finomra reszeljük, vajon megpirítjuk. A lisztet hozzáadjuk, majd felöntjük forró tejjel. Felforraljuk, a 2 tojássárgáját, a darált húst, a morzsát összekeverjük, hozzáadjuk, fűszerekkel ízesítjük, jól összekeverjük, és kihűtjük. Formázzuk, bundázzuk és forró zsírban kisütjük.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. jan. 11. 09:14
A szarvasropogós elkészítési módja és hozzávalói.