Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Szarvassült recept

Szarvassült recept

A Szarvassült hozzávalói:
1 kg szarvashús (karaj vagy comb)
3 fej hagyma
2 csokor petrezselyem
2 babérlevél
12 szem bors
citromhéj
10-15 dkg füstölt szalonna
0,5 dl olaj
2 dl tejföl



A Szarvassült elkészítési módja:
A húst gondosan megmossuk, megtisztítjuk, 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük. Egy tálba rétegezzük a húst a petrezselyemmel és a felkarikázott hagymával. Fölforralunk 1 liter vizet, beledobjuk a babérlevelet, a borsot, és a citromhéjat, ízlés szerint sózzuk, ha kihűlt, a húsra öntjük, és 1-2 napig hűtőben lefedve, időnként rázogatva érleljük. Sütés előtt a húst kivesszük a pácléből, szárazra töröljük, megtüzdeljük szalonnacsíkokkal, és a felhevített olajon, erős tűzön mindkét oldalát megsütjük, majd egy kevés leszűrt páclével felöntjük, és lassú tűzön, mindig egy kevés páclével pótolva a levét, puhára pároljuk. Tejföllel meglocsolva párolt petrezselymes rizzsel tálaljuk.


Kategória: Vadételek receptjei


A szarvassült elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook