Szarvassült recept
A Szarvassült hozzávalói:1 kg szarvashús (karaj vagy comb)
3 fej hagyma
2 csokor petrezselyem
2 babérlevél
12 szem bors
citromhéj
10-15 dkg füstölt szalonna
0,5 dl olaj
2 dl tejföl
só
A Szarvassült elkészítési módja:
A húst gondosan megmossuk, megtisztítjuk, 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük. Egy tálba rétegezzük a húst a petrezselyemmel és a felkarikázott hagymával. Fölforralunk 1 liter vizet, beledobjuk a babérlevelet, a borsot, és a citromhéjat, ízlés szerint sózzuk, ha kihűlt, a húsra öntjük, és 1-2 napig hűtőben lefedve, időnként rázogatva érleljük. Sütés előtt a húst kivesszük a pácléből, szárazra töröljük, megtüzdeljük szalonnacsíkokkal, és a felhevített olajon, erős tűzön mindkét oldalát megsütjük, majd egy kevés leszűrt páclével felöntjük, és lassú tűzön, mindig egy kevés páclével pótolva a levét, puhára pároljuk. Tejföllel meglocsolva párolt petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. febr. 22. 18:20
A szarvassült elkészítési módja és hozzávalói.