Maláj csirke recept
A Maláj csirke hozzávalói:3/4 kg csirkemellfilé
1/2 kg gomba
2 db póréhagyma
2 db sárgarépa
20 dkg zöldborsó
1 doboz bébi kukorica
20 dkg zöld hüvelyű zöldbab (egészben)
5 evőkanál szójaszósz
olaj
só
kínai fűszerkeverék (vagy curry-gyömbér-bors keverék)
kardamom
A Maláj csirke elkészítési módja:
A hús felcsíkozzuk, a zöldségeket megpucoljuk. A répát, hagymát, gombát szintén felcsíkozzuk. Egy wokban olajat melegítünk. A csirkét lepirítjuk, miközben a kardamom magot is hozzáadjuk. Mikor már illatozik és megpirult, kivesszük és melegen tartjuk. Ugyanígy járunk el a többi hozzávalóval. Egyesével lepirítjuk őket és a húshoz öntjük, melegen tartjuk. Amikor minden hozzávalót lepirítottunk, az egészet visszaöntjük a wokba. Hozzákeverjük a fűszereket és a szószajószt. Míg a hús teljesen megpuhul (kb 5-10 perc) fedő alatt készre pároljuk. Megjegyzés: Köretként rizs vagy üvegtészta illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gkreka, 2006. dec. 12. 14:46
A maláj csirke elkészítési módja és hozzávalói.