Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sóágyon sült csirke recept

Sóágyon sült csirke recept

A Sóágyon sült csirke hozzávalói:
1 egész csirke
1 kg só
tetszés szerint zöldfűszerek pl. rozmaring, majoranna
fél alma
fél citrom


A Sóágyon sült csirke elkészítési módja:
a csirkét megmossuk, szárazra tötöljük. hasüregébe tesszük a rozmaringot/majorannát, almát, citromot. két lábát összekötjük, hogy formás maradjon sütés közben. tepsibe töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét, elõmelegített sütõbe tesszük. közepes hőmérsékleten pirosra sütjük. ( kb. 1-1,5 óra ). külön sózni nem kell, a csirkét csak a só gõzé járja át, és bármennyire hihetetlen se sótlan, se túl sós nem lesz a csirke, de a hús így porhanyósabb marad.

leginkább a grillcsirkéhez tudnám hasonlítani.
elronthatatlan, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom kipróbálásra.


Kategória: Húsételek receptjei


A sóágyon sült csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook