Sóágyon sült csirke recept
A Sóágyon sült csirke hozzávalói:1 egész csirke
1 kg só
tetszés szerint zöldfűszerek pl. rozmaring, majoranna
fél alma
fél citrom
A Sóágyon sült csirke elkészítési módja:
a csirkét megmossuk, szárazra tötöljük. hasüregébe tesszük a rozmaringot/majorannát, almát, citromot. két lábát összekötjük, hogy formás maradjon sütés közben. tepsibe töltjük a sót, felületét elsimítjuk, ráfektetjük a csirkét, elõmelegített sütõbe tesszük. közepes hőmérsékleten pirosra sütjük. ( kb. 1-1,5 óra ). külön sózni nem kell, a csirkét csak a só gõzé járja át, és bármennyire hihetetlen se sótlan, se túl sós nem lesz a csirke, de a hús így porhanyósabb marad.
leginkább a grillcsirkéhez tudnám hasonlítani.
elronthatatlan, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom kipróbálásra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gkreka, 2007. okt. 1. 11:51
A sóágyon sült csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.