Egyszerű gombás melegszendvics recept
Az Egyszerű gombás melegszendvics hozzávalói:50 dkg gomba
1 közepes fej hagyma
1 kis pohár tejföl
só
őrölt bors
őrölt pirospaprika
majoránna
liszt
zöldfűszerek tetszés szerint (petrezselyem, zeller, bazsalikom, kapor, lestyán, oregánó, kakukkfű...)
sajt
Az Egyszerű gombás melegszendvics elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. (Ha friss, ne húzzuk le a héját, attól csak finomabb.) A hagymát is aprítsuk fel, majd kevés zsiradékon pirítsuk meg, húzzuk félre, és tegyünk rá egy kis pirospaprikát. Jöhet a gomba, rögtön sózzuk meg ízlés szerint, és tegyük rá a fedőt. Vizet ne öntsünk hozzá, mert a gomba a sótól enged annyi levet, amennyiben megpárolódik, és így sokkal finomabb is lesz. (Már ha friss a gomba... ha mégsem, akkor jöhet a víz.) Ha elfőné a levét és még nem puhult meg, persze pótoljuk vízzel. Pár perc múlva, amikor összeesett a gomba és kiadta a levét, jöhet a többi fűszer: a bors és a majoránna az alap, illetve ami épp van otthon: kakukkfű, petrezselyem, bazsalikom, kapor... hosszan lehetne folytatni. Még soha nem sikerült kétszer egyforma krémet készítenem. Télen jöhetnek a szárított fűszerek, nyáron lehet tobzódni. A lényeg: egyszerre csak két fűszerrel dolgozzunk, nehogy elnyomjuk a gomba aromáját. Ha megpárolódott a gomba és már csak kevés leve van, lisztből és tejfölből készítsünk habarást, majd főzzük össze a gombával. Ha kihűlt, kenjük a kenyérre, szórjunk rá reszelt sajtot, és mehet a sütőbe.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. máj. 27. 17:54
Az egyszerű gombás melegszendvics elkészítési módja és hozzávalói.