Csigatorta recept
A Csigatorta hozzávalói:6 főre:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
3 púpozott ek keserű kakaópor
12 dkg puha margarin
ízlés szerint rumaroma
kb. 10 ek baracklekvár
A díszítéshez:
fogpiszkáló
színes marcipán
A Csigatorta elkészítési módja:
A kekszet a puha margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a rumaromát. A lekvárt apránként hozzáadagoljuk és formázható tésztává gyúrjuk. Egy kis gombócból elkészítjük a fejét. A maradékból "kígyót" gyúrunk és feltekerjük belőle a csiga házát. Ha nagyon töredezne, akkor az egyszerűbb megoldás: golyóvá formázzuk, kilapogatjuk egy kicsit és egy kanál nyelével rajzoljuk bele a csigaház mintázatát. Marcipánnal díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. okt. 7. 14:21
A csigatorta elkészítési módja és hozzávalói.