Norvég halgombóc recept
A Norvég halgombóc hozzávalói:75 dkg hal,
25 dkg húsos szalonna,
5 főtt burgonya,
1 hagyma,
só,
bors,
kapor,
5 dkg gomba,
2-3 evőkanál liszt,
2 tojás,
30 dkg zöldborsó,
20 dkg zöldpaprika.
A Norvég halgombóc elkészítési módja:
A halat, 10 dkg kisütött szalonnát, a burgonyát gombát, hagymát kétszer megdaráljuk. Megsózzuk, fűszerezzük, és belekeverjük a lisztet meg a nyers tojásokat. Kis gombócokat formálunk belőle, és vízben kifőzzük. A maradék szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk, hozzátesszük a főtt zöldborsót, és az apróra vágott zöldpaprikát, és ezzel körítjük a halgombócot.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. okt. 3. 21:48
A norvég halgombóc elkészítési módja és hozzávalói.