Uborkás raita Indiából recept
Az Uborkás raita Indiából hozzávalói:6-8 adaghoz
2 uborka
2 evőkanál ghí, vagy szezám olaj
½ teáskanál fekete mustármag
½ teáskanál római köménymag
2 babérlevél
csipetnyi cayen bors, vagy friss chili paprika összevágva
½ pohár sűrű joghurt
Eredeti cikk: http://valodisafrany.blog.hu/2010/09/03/egyszeru_indiai_salatak#ixzz1Ze25ntpi
Az Uborkás raita Indiából elkészítési módja:
Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, a magos részt eltávolítjuk, lereszeljük, besózzuk. 10-15 perc múlva kinyomjuk a levét, és egy papírtörlővel felitatjuk a nedvességet róla. Egy kis serpenyőben felmelegítjük a ghít, beletesszük a mustármagot, római köményt, babérlevelet, amikor elkezdenek pattogni, lehúzzuk a tűzről és beletesszük az erős paprikát. A joghurtot öntsük egy vászonzacskóba és csöpögtessük le, amíg elérünk egy sűrű krémszerű állagot. (kapható sűrű joghurt az arab élelmiszer üzletekben) Keverjük össze a joghurtkrémet az uborkával, és a lehűlt fűszerekkel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. okt. 2. 19:06
Az uborkás raita indiából elkészítési módja és hozzávalói.